bitUSD-lening openen

[gourl-membership img=”Prijstabel7.png”]

Friendly reminder!

Je staat op het punt om een lening aan te maken waarbij je jouw cryptovaluta inlegd om een stablecoin te verkrijgen. Doe dit niet zonder helder plan zoals uitgelegd in les 3. Bedenk je ook goed onder welke voorwaarden je de lening weer sluit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bepalen van hoeveel procent winst of verlies jij maximaal accepteert voordat je de lening stopzet.

Let goed op markttrends en vecht niet tegen de trend. Gaat de valuta die je als onderpand inlegd al een poosje naar beneden en is het einde nog niet in zicht? Wacht dan tot de markt een duidelijke verandering van richting heeft gemaakt!

Wat heb je nodig voor bitUSD?

Account:
Omdat bitUSD is gebaseerd op de BitShares blockchain heb je een BitShares-account nodig. Handig, want met deze account kun je ook meteen de DEX bedienen. Heb je nog geen account, klik dan hier.

Onderpand:
Om bitUSD te maken heb je BitShares nodig. Deze koop je gemakkelijk via jouw BitShares-account. Om BitShares te kopen moet je eerst wel een cryptovaluta in jouw account storten. Hoe je dit doet vind je hier.

Open een bitUSD-lening

  1. Ga naar deze pagina en log in via het hangslot rechts boven in beeld.
  2. Scrol naar beneden zodat je onder de grafiek bij het ‘SELL bitUSD’-venster op ‘BORROW’ kunt klikken.


3. Er opent een nieuw venster waarin je de lening kunt aanvragen (zie afbeelding hieronder).
4. Vul bij ‘Debt’ het bedrag wat je in Dollars wilt lenen in. In dit voorbeeld lenen we 100,- Dollar.
5. Schijf de ‘RATIO’-balk op naar een door jouw gewenst niveau van veiligheid. De minimale ratio is 1.5 (150%) wat betekent dat je met een ratio van minder dan 1.5 geliquideerd wordt waardoor je jouw onderpand (deels) verliest. Ga daarom ruim boven de 1.5 zitten op de RATIO-balk, zoals een RATIO van 3.0 of meer.


6. Door het verschuiven van de RATIO-balk zie je dat het aantal BitShares (BTS) wat je als onderpand (collateral) nodig hebt veranderen.
7. Boven in het venster zie je wat de huidige prijs (Feed price) is, en wat met de huidige RATIO jouw liquidatie-prijs is (Call price).


8. Zodra je tevreden bent met de instellingen en klaar bent om de lening te ontvangen druk je op ‘UPDATE POSITION’.


9. Nadat je de transactie hebt bevestigd zijn de bitUSD direct aan je BitShares-account toegevoegd.