Les #1: Wat is BitShares?

Inhoudsopgave

Inleiding

Crypto College NL - Investor GuidesBitShares is een technologie die wordt ondersteund door ondernemers, investeerders en ontwikkelaars van de volgende technologische generatie. Zij hebben een gemeenschappelijk belang bij het vinden van gratis marktoplossingen door gebruik te maken van de kracht van wereldwijd gedecentraliseerde consensus en besluitvorming. Consensus-technologie heeft de kracht om voor de economie te doen wat internet deed voor informatie. Het kan de gecombineerde kracht van de hele mensheid aanwenden om de ontdekking en samenvoeging van real-time kennis, die voorheen onbereikbaar was, te coördineren. Deze kennis kan worden gebruikt om de toepassing van middelen naar hun meest productieve en waardevolle gebruik effectiever te coördineren.

Zoals jij als crypto-fanaat weet is Bitcoin het eerste volledig autonome systeem dat gedistribueerde consensustechnologie gebruikt om een ​​efficiënter en betrouwbaar wereldwijd betalingsnetwerk te creëren. Voor het eerst in de geschiedenis is voor financiële transacties via internet niet langer een tussenpersoon nodig om op te treden als een betrouwbare vertrouwensfiduciaire. BitShares lijkt de innovatie van de blockchain uit te breiden naar alle industrieën die op internet vertrouwen om hun diensten te leveren. Of het nu gaat om bankieren, beurzen, loterijen, stemmen, muziek, veilingen of vele andere, een digitaal grootboek staat de creatie van gedistribueerde autonome bedrijven (of DAC’s) toe die diensten van betere kwaliteit bieden tegen een fractie van de kosten van hun meer traditionele diensten. De komst van DAC’s luidt een nieuw tijdperk in de organisatiestructuur in, waarin bedrijven kunnen draaien zonder enig menselijk management en onder de controle van een onvergelijkbare reeks bedrijfsregels. Deze regels zijn gecodeerd in publiekelijk controleerbare open source software verspreid over de computers van de aandeelhouders van de bedrijven, die het bedrijf moeiteloos beveiligen tegen willekeurige controle.

BitShares doet voor bedrijven wat Bitcoin voor geld deed door gedistribueerde consensustechnologie te gebruiken om bedrijven te creëren die inherent wereldwijd, transparant, betrouwbaar, efficiënt en vooral winstgevend zijn. Maak in het zwarte scherm hieronder gratis een BitShares-account aan, en ontdek tijdens dit lespakket stap voor stap wat het platform allemaal te bieden heeft!

BitShares-account registratie

Tijdens de lessen van dit lespakket maak je stap voor stap kennis met het BitShares eco-systeem. Om dit te doen heb je een account/wallet nodig. Maak in het scherm hieronder een account aan, of klik op ‘Full screen / nieuw tabblad’ en registreer daar.

BitShares DEX Portal

Hoe BitShares (BTS) is ontstaan

BitShares X werd voor het eerst geïntroduceerd in een Whitepaper met de titel “A Peer-to-Peer Polymorphic Digital Asset Exchange ” door Daniel Larimer, Charles Hoskinson en Stan Larimer.

Kort na het opstellen van de Whitepaper werd het project opgericht door Daniel Larimer na financiering van BitFund.PE, een onderneming in Chinese risicokapitaal. Charles Hoskinson, oprichter van het Bitcoin Education Project, was mede-oprichter van het oorspronkelijke project maar heeft sindsdien het team verlaten. Het BitShares X-project kreeg veel aandacht in augustus 2013 toen het werd gedekt door CoinDesk en vervolgens werd aangekondigd op de BitcoinTalk-fora op 22 augustus 2013 als een projectaankondiging.


Naslagwerk

BTS Explorer