Les #2: Onderhoud

[gourl-membership img=”Prijstabel7.png”]

Update download

Controleer maandelijks of er een nieuwe update beschikbaar is op de Release Page van het development-team van de DEXbot-software.

Je kunt linksonderin het groene DEXbot-venster zien welke versie je nu gebruikt (zie hieronder).

Op de Release Page kun je zien welke versie de nieuwste is. Dit zie je aan het groene Latest Release label (zie hieronder).

In dit geval is de software dus up-to-date. Maar wanneer dat niet zo is kies je bij de Latest Release onder het kopje assets voor het bestand wat bij jouw Operating System hoort.

Update installatie

Na het downloaden van de nieuwste software-versie zijn er maar een paar stappen die je hoeft te doorlopen.

Plaats het nieuwe bestand als snelkoppeling
Je kunt het nieuwe bestand kopieren naar het bureaublad zodat je voortaan de nieuwste versie opstart. Het oude icoontje kun je in een archief map stoppen, voor het geval je ooit toch terug wilt naar een oudere software-versie.

Start de DEXbot-software
Net als normaal kun je het nieuwe programma in één keer opstarten. Het programma vraagt om het wachtwoord dat je bij de eerste installatie hebt aangemaakt.

Controleer de instellingen
Omdat de software is geupdate kan het zijn dat er nieuwe instellingen zijn toegevoegd aan jouw workers. Klik daarom op de settings van elke worker, en sla deze zonder iets aan te passen op. Zo behoudt je de oude instellingen en voorkom je errors.

Zet de workers aan
Zet de workers stuk voor stuk aan met een wachtpauze van 10 seconde tussen elke worker.