Les #1: Beheer

[gourl-membership img=”Prijstabel7.png”]

Veel voorkomende errors

ERRORZolang jij de instellingen van jouw DEXbot-workers m.b.t. de upper- en lower-bounds ruim genoeg hebt ingesteld, zijn er geen errors die echt kritieke problemen kunnen opleveren.

Wel zijn er een aantal situatie’s waarin het zwarte scherm van de DEXbot errors kan vertonen, of wanneer er pop-ups met foutmeldingen verschijnen.

Hieronder een aantal storingsbeelden, en wat je kunt doen om deze te verhelpen.

Error during tx broadcast
Kan voorkomen wanneer de koers buiten jouw upper- en lower-bounds treedt. Ook is het mogelijk om deze error te krijgen wanneer de koers binnen jouw upper- en lower-bounds blijft.

~Oplossing
Controleer of de koers nog binnen jouw upper- en lower-bounds ligt. Zolang er niet ‘Worker Dissabled’ in het groene scherm bij de betreffende worker komt te staan blijft deze werkzaam.

Traceback error
Deze foutmelding treedt onder andere op wanneer de markt abrupt beweegt. Controleer of de koers nog ruim binnen jouw upper- en lower-bounds ligt.

~Oplossing
Er zijn geen gevolgen aan deze error, wat betekent dat je dus geen actie hoeft te ondernemen. Mocht je de error constant blijven ontvangen in het zwarte scherm, dan kun je kijken of het opnieuw opstarten van de DEXbot het probleem verhelpt.


Node delay issues

De DEXbot maakt gebruik van node’s om contact te maken met de BitShares DEX, en zodoende orders te plaatsen. Deze node’s zijn verspreid over de hele wereld, waardoor de ‘Node delay’ oftewel vertraging per node varieert.

Delay wordt uitgedrukt in een aantal ms, wat staat voor millisecondes. Een goede verbinding heeft een delay tussen de 0ms en 500ms. Dit betekent dat je dus een maximale vertraging van 0,5 secondes wilt hebben om de DEXbot optimaal te laten functioneren. Je vindt de node delay linksonder in het groene DEXbot-venster.

Snellere node’s zoeken
Wanneer jouw Node delay soms heel even boven de 500ms springt is dat geen probleem. Mocht jouw node delay echter structureel op of boven de 500ms zitten, dan is het verstandig om snellere node’s te zoeken. Dit doe je door in onderstaande DEX Portal op Ping Nodes te drukken, of door zelf te zoeken via het menu > settings > nodes > ping nodes.

Node’s aanpassen in de DEXbot
Klik in jouw groene DEXbot-venster op de settings-knop (rechtsboven) om het node-overzicht te openen. Het is de bedoeling dat je de node’s die als snelste uit de Ping-test kwamen in dit overzicht bovenaan zet (zie hieronder). Mocht een bepaalde node ontbreken, dan kun je deze zelf toevoegen door het wss://-adres in te vullen zoals dat bij de al ingestelde node’s ook het geval is.

~ BitShares DEX Portal:
BitShares DEX Portal