Lening verstrekken

[gourl-membership img=”Prijstabel7.png”]

Cryptovaluta uitlenen

Om mee te doen aan het vertrekken van leningen hoef je alleen maar de uit te lenen cryptovaluta te depositen in het Aave systeem, vanuit een door jou verbonden wallet. Dit doe je op de pagina https://app.aave.com/deposit.

In de kolom APY zie je welk rendement er betaald wordt wanneer je de betreffende cryptovaluta stort om te laten gebruiken voor leningen aan andere gebruikers.

Ook zie je per cryptovaluta zie je hoeveel er van in jouw wallet (Your wallet balance) zit en daarnaast hoeveel je ervan in Aave hebt staan om leningen mee te verstrekken of aan te nemen (Your balance in Aave).

Druk op ‘Deposit’ bij de munt die je wilt storten.

In het volgende scherm zie je een aantal statistieken over de cryptovaluta die jij wilt storten (rechter zijde). Meer informatie over LTV en Liquidation vind je in les 3.

Kies de hoeveelheid cryptovaluta die je wilt gebruiken om een lening aan te gaan en druk op continue om de deposit vervolgens via MetaMask te bevestigen.

Na het depositen van jou valuta, zie je deze terug in het rijtje ‘Asset’ dat een deel van jouw ‘wallet balance’ nu is overgezet naar ‘Your balance in Aave’. In de kolom APY zie je het verwachte jaarlijkse rendement op deze deposit op basis van de afgelopen 30 dagen.

Je ziet dat het uitlenen van ETH op het moment van schrijven niet heel lucratief was, dus wordt er in de huidige marktsituatie veel gekozen voor het depositen van stablecoins zoals DAI en USDC. De APY kan echter erg veranderen doordat er een onverwachte of sterke prijswijziging plaatsvindt in de (onderliggende) cryptovaluta.