Les #2: Bestaande leenplatformen

Verschillen per leenplatform

Om het juiste platform te kiezen is het belangrijk om te weten wat de belangrijke verschillen zijn. Hieronder een overzicht:

Decentraal of gecentraliseerd:
Het is in de cryptowereld altijd belangrijk om zoveel mogelijk gebruik te maken van decentrale applicaties (Dapps) om te voorkomen dat een derde partij beschikking krijgt over jouw cryptovaluta.

Hardware wallet mogelijk:
Voor ultieme veiligheid gebruik je zoveel mogelijk Dapps waarbij het mogelijk is om een hardware wallet te gebruiken. Hierdoor staan jouw cryptovaluta altijd op een wallet die alleen jij kunt bedienen.

Geaccepteerde cryptovaluta:
Niet elke cryptovaluta kan gebruikt worden om een kredietlening te verkrijgen. Vaak heeft een kredietplatform een eigen stablecoin en wordt gecombineerd deze met de popupailste DeFi munt Ethereum (ETH).

Platformreputatie

Op gebruikersgemak wint Aave het van veel platformen. Bij geen ander platform is het zo simpel als bij Aave doordat je daar alleen maar de cryptovaluta die je wilt uitlenen hoeft te storten vanuit jouw wallet. Dit platform is ontstaan uit het voormalige ETHlend.io, welke is gestopt nadat er een kwetsbaarheid was gevonden in de code.

Doordat AAVE ook de mogelijkheid biedt om een hardware wallet te gebruiken is het ook wat veiligheid betreft een goed voorbeeld van een decentrale applicatie (Dapp) waarbij de eindgebruikers controle over de cryptovaluta hebben.

Om bovenstaande redenen hebben wij AAVE gekozen als het platform waarmee we een lening gaan verstrekken.


Registratieproces BitShares & AAVE

  1. Ga naar deze pagina om een account aan te maken.
  2. Klik op CREATE ACCOUNT.
  3. Vul een gebruikersnaam met een getal aan het einde in.
  4. Sla het gegenereerde wachtwoord goed op en voltooi de account-registratie.
  1. Ga naar deze pagina om een account aan te maken.
  2. Kies een wallet om met AAVE te verbinden. Dit kan zowel met MetaMask als met hardware wallet.
  3. Je account is nu klaar om een lening te verstrekken.