Les #4: Patroonherkenning

Historische data

Het doel van een goede data analist is eigenlijk altijd om op basis van historische data patronen toekomstige trends te kunnen voorspellen. Om dit te doen kun je allerlei databronnen gebruiken om de geschiedenis van bijvoorbeeld Bitcoin in context te plaatsen en zo doende te kunnen vergelijken met de huidige situatie.

Historische databronnen

Buy Bitcoin Worldwide Historical Data

Mayer Multiple

Bitcoin Volatility Index

CoinMarketCap Historical Data

Bekende patronen

Wanneer een koersgrafiek herkenbare figuren vertoont noemen we dat in de wereld van technische analyses ‘patronen’. Sinds het moment dat men patroonherkenning is gaan toepassen in de traditionele financiële markten worden er statistieken bijgehouden van de uitkomst van allerlei patronen. Hierdoor kan nu voor veel van deze patronen aangegeven worden in hoeveel procent van de gevallen er een positief of negatief koersverloop volgt.

Je kunt eindeloos verdwaalt raken in alle verschillende patronen die herkent kunnen worden in koersgrafieken. Voor een overzicht van alle bekende patronen ga je naar ThePatternSite.com.

“Ruurd’s Rule”

Vanuit Crypto-College.nl is het leuk om “Ruurd’s Rule” uit te lichten. Dit patroon is namelijk voor het eerste herkend door één van de bijdragers van onze website.

Hij ontdekte dat er aan het einde van de maand vaak een prijsdaling in de Bitcoinkoers plaatsvindt, welke kort daarna op de 1ste t/m de 5e van de nieuwe maand zich weer herstelt of zelfs voorbij het vorige prijsniveau schiet.