Les #4: Handelen op de DEX

Dashboard-overzicht

Omdat je op de BitShares DEX veel verschillende digitale activa kunt verhandelen, is het mogelijk om jouw BitShares-account te gebruiken om een heel divers portfolio te beheren. Om dit op een overzichtelijke manier te doen bestaat het tabblad Dashboard. Om het Dashboard te gebruiken moet je ingelogd zijn. Dit doe je door op het licht blauwe hangslot (rechtsboven) te klikken en jouw inloggegevens in te vullen. Na het inloggen druk je op het tabblad Dashboard (linksboven). Als het venster hieronder te klein is kun je op de ‘Full screen / nieuw venster’ knop klikken.

Met het Dashboard-overzicht kun je gemakkelijk zien hoeveel jouw cryptovaluta waard is. Dit doe je op het sub-tabblad ‘Portfolio’. Daar zie je ook welke Gateway-afkorting er voor jouw cryptovaluta staat, voor als je vergeten bent via welke Gateway je hebt gestort. Zo weet je ook welke markt je op de Exchange moet kiezen, aangezien er per Gateway voor elke cryptovaluta een losse markt bestaat. Daarnaast is het mogelijk om vanuit het Portfiolo-overzicht bepaalde actie’s uit te voeren met de actie-icoontje die je achter elke cryptovaluta ziet staan.

Ook kun je binnen de Dashboard-omgeving zien welke order je allemaal open hebt staan. Die zie je op het sub-tabblad ‘Open Orders’. Maar verre weg de meest interessante hoek van de Dashboard-omgeving is het subtabblad ‘Activity’. Met name wanneer je later in lespakket 5 & 6 met een tradebot gaat werken, is de ‘Activity’-pagina erg handig om te zien hoeveel handelsaktie’s er worden uitgevoerd. Het enige nadeel is dat het overzicht maximaal 7 pagina’s aan data bijhoudt.


~ BitShares DEX Portal:
Zodra je bent ingelogd kunt je op het tabblad ‘Dashboard’ drukken.
BitShares DEX Portal

Handelen op de DEX

Het is zover, tijd om te handelen op de DEX. Je weet inmiddels wat het Bitshares eco-systeem is, wat Gateways zijn, en sinds deze les ook hoe je via hen cryptovaluta kunt storten en opnemen. Het laatste stapje wat we doornemen in dit lespakket is het daadwerkelijk handelen op de DEX. In het venster (BitShares DEX Portal) hierboven zie je de ‘Exchange’ pagina van de DEX. Als je al bent ingelogd kun je naar je Dashboard (tabblad naast Exchange) om te kijken welke cryptovaluta je in jouw BitShares-account zitten. Zonder cryptovaluta in je account kun je natuurlijk ook niet handelen. Zodra je één of meerdere cryptovaluta in jouw BitShares-account hebt gestort kun je aan de slag met onderstaande stappenplan.