Crypto Podcasts

Nieuws, gouden tips & schaamteloze promotie.


Blijf up to date

Omdat de traditionele mediapartijen zich tot nu toe nauwelijks bezighouden met cryptovaluta is er een grote onvervulde behoefte aan nieuwsvoorziening in de cryptogemeenschap. Podcasts schieten daarom sinds een paar jaar als paddenstoelen uit de grond. In de meeste gevallen nemen ze op dagelijkse basis de belangrijkste crypto-gerelateerde nieuwsberichten door.

De populairste podcasts maken veelal live-streams waarbij er veel interactie is met het vragen stellende publiek. Zo komen er geregeld onverwachte tips voorbij waardoor je als kijker in aanraking komt met grote kansen en risico’s.

Doe je eigen onderzoek!

Veel podcastmakers hebben een dubbele agenda. Vaak worden ze gesponsord door één of meerdere blockchain projecten waardoor ze minder of totaal niet meer objectief zijn.

Ook kan het voorkomen dat een podcastmaker zelf een groot hoeveelheid van een bepaalde cryptovaluta bezit en diezelfde munt daarom constant promoot als de ultieme investering.

Neem daarom nooit zomaar iets aan van een podcastmaker of welk ander individu of groep binnen de cryptowereld en doe zelf onderzoek naar de projecten waar je in wilt investeren.

Populaire podcasts

Andreas Antonopoulos

Andreas Antonopoulos is waarschijnlijk de aller bekendste “crypto guru”. Met lof van eigenlijk iedereen in de cryptogemeenschap gaat hij de wereld rond om speeches te geven op blockchain bijeenkomsten.

Andreas heeft een diploma in ‘Computer Sience’ van het University College in London en is auteur van meerdere boeken over cryptovaluta.

De Bitcoin Show

In De Bitcoin Show gaan oprichters Boris van de Ven (Gamekings), Aaron van Wirdum (Bitcoin Magazine) en Jan-Willem Burgers (Cap Gemini) en gasten met elkaar in gesprek over de laatste actualiteiten en ontwikkelingen met betrekking tot Bitcoin. Daarbij schuwen zij niet om dieper in de materie te gaan en discussiëren zij over onderwerpen als technologie, economie, speltheorie, wetgeving, politiek en maatschappij.

Chico Crypto

Gepresenteerd door Tyler uit de Verenigde Staten.

Deze influencer heeft vaak de gek met bekende namen uit de cryptowereld. Hij beschuldigt regelmatig één van hen of een bedrijf van fraude en zoomt veelal in op doomscenario’s.

Crypto Daily

Gepresenteerd door Camron uit de Verenigde Staten.

De show heeft een hoog komedie gehalte doordat er constant meme’s en imitaties voorbij komen. Sommige afleveringen gaan zelfs alleen maar over grappen en meme’s, genaamd ‘Meme Review’.

Satoshi Radio

Satoshi Radio wordt gehost door Bart Mol, Bert Slagter, Wijnand Luitjes & Peter Slagter. In deze Nederlandstalige podcast proberen de heren alle relevante zaken over cryptocurrency en blockchain te bespreken.

Crypt0’s News

Gepresenteerd door Omar Bham uit de Verenigde Staten.

Omar is een bekende in de cryptowereld en heeft bijna alle grote namen wel eens geïnterviewd. Hij heeft dagelijks een live stream waarin hij alle nieuwtjes en gebeurtenissen bespreekt.

The Modern Investor (TMI)

Gepresenteerd door een jongeman uit Duitsland.

TMI is een nieuwslezer. Hij behandeld letterlijk elk crypto-nieuwsbericht wat uitkomt en probeert dit in een grotere context zetten. Zelf is hij Ripple (XRP) en Bitcoin (BTC) fan, waardoor hij iet wat partijdig is als het gaat om deze of andere cryptovaluta.

TMI
[mashshare][widget id=”related-posts-by-taxonomy-2″]