Bitcoin kopen & verkopen

Het is simpeler dan je denkt!

Nederlandstalige klantenservice

Er zijn gelukkig al langere tijd veel Nederlanders en Belgen actief in de cryptowereld waardoor er een aantal Nederlandstalige crypto-beurzen (beter bekend als exchange’s) zijn ontstaan. BitvavoLiteBit, BTCDirect & Bitonic hebben zowel een Engels- als een Nederlandstalige klantenservice.

Nieuwe klanten die zich aanmelden bij Bitvavo kunnen een kwijtschelding van alle transactiekosten claimen (mbt de eerste €1000,- die je besteedt) door de ‘Referal code’ 6DBFA7BCCB te gebruiken bij het registreren van een account.

Klik hier voor een overzicht van de voor- en nadelen van de top 3 populairste beurzen van Nederland & België.

iDEAL, Bancontact & SEPA

LiteBit, Bitonic en Bitvavo nemen veel verschillende vormen van betaling aan, namelijk: iDEAL, Bancontact, Bank overschijvingen, EPS, Giropay & Sofort. De gemakkelijkste en snelste manier om Bitcoin of andere cryptocurrencies te kopen is met iDEAL of Bancontact.

Klant verificatie procedures

Eenmaal geregistreerd op een exchange is het proces omtrent het verhogen van je koop- en verkooplimieten één van de grootste ergernissen van beginnende cryptobeleggers. Dit proces heet KYC, wat staat voor ‘Know Your Customer’.

Bij LiteBit verloopt dit proces wat trager dan bij Bitvavo & Bitonic omdat de laatst genoemden een volledig geautomatiseerd verificatieproces hebben. Zelfs als je midden in de nacht registreert ben je binnen een paar minuten al aan het handelen. Bij Litebit moet je wachten tot een medewerker jouw documenten goedkeurt.

Bitcoin verkopen

Wanneer de koers zo is dat jij graag jouw inleg (deels) wilt uitbetalen, kun je dit gemakkelijk en snel regelen bij de exchange waar je de cryptovaluta hebt gekocht.

Vooral met Litebit en Bitvavo hebben wij als gebruikers goede ervaringen. Beide partijen storten indien gewenst binnen max 3 werkdagen het geld op jouw rekening. Ook is het mogelijk om het geld als tegoed op de exchange te houden zodat je indien nodig snel weer kunt instappen.

Wat zijn altcoins en hoe werkt het handelen daarin?

Ondanks het feit dat het kopen en verkopen van altcoins precies hetzelfde werkt als Bitcoin is het verstandig je eerst te verdiepen in specifieke altcoins aangezien er aanzienlijk meer risico kleeft aan de meeste altcoins als je het vergelijkt met Bitcoin.

Cryptovaluta bewaren

Bij het aanschaffen van Bitcoin wordt deze bij de exchanges als  Bitvavo en LiteBit automatisch voor jou bewaard in een wallet van de betreffende website. Dit heet een ‘web wallet’ en is prima voor het bewaren van kleine hoeveelheden.

Voor grotere hoeveelheden cryptovaluta is het niet verstandig dit op de website van een beurs/exchange te laten staan omdat deze partijen gehackt kunnen worden waardoor jij een deel of alle cryptovaluta kwijt kunt zijn. De veiligste manier om jouw investering te beschermen is met een hardware wallet.