Crypto kopen & verkopen

Het is simpeler dan je denkt!

Nederlandse crypto beurs

Koop Bitcoin en 200+ andere cryptocurrencies veilig en gemakkelijk met iDEAL bij Bitvavo. Dit is een Nederlands bedrijf dat is opgericht in 2017, te Amsterdam. De beurs is geregistreerd bij De Nederlandse Bank wat betekent dat Bitvavo aan alle wettelijke verplichtingen voldoet om op verantwoorde wijze de handel in en het bewaren van cryptocurrency te faciliteren voor klanten.

Betaal geen transactiekosten over de eerste €10.000,- die je verhandelt op Bitvavo door gebruik te maken van onze kortingslink (of dmv code 6DBFA7BCCB voor App-gebruikers).

Account verificatie

Als onderdeel van de wetgeving omtrent de handel in cryptocurrency is Bitvavo verplicht om na registratie van een account onder andere jouw identiteit en bankrekening te verifiëren.

Om de verificatieprocessen te starten ga je na het voltooien van de registratie rechts bovenin beeld naar het hoofdmenu, welke te openen is door op jouw voornaam met daarnaast een pijltje dat naar beneden wijst te klikken. Het goedkeuren van de door jou ingediende identiteitsdocumenten duurt meestal een half uur, maar kan in het weekend iets langer op zich laten wachten. Het goedkeuren van een bankrekening gaat via een iDEAL-transactie en is daarna direct voltooid.

Kopen en verkopen

Nadat jouw bankrekening is geverifieerd, is het mogelijk om vanaf de Dashboard-pagina geld te storten door op de ‘€ storten’-knop te klikken. Het gestorte bedrag verschijnt binnen één a twee minuten als toegevoegd saldo op de Dashboard-pagina. Hiermee is jouw eerste aankoop echter nog niet voltooid, want er is dan wel geld gestort op jouw Bitvavo-account maar je hebt er nog geen Bitcoin of andere cryptocurrency mee gekocht.

Het kopen en verkopen van cryptocurrency doe je door op de Dashboard-pagina naar beneden te scrollen en bijvoorbeeld Bitcoin aan te klikken. Je komt hierdoor op de Bitcoin-pagina waar je gemakkelijk kunt kopen en verkopen. Dit doe je door in het venster naast de grafiek in te vullen voor hoeveel euro van jouw tegoed je wilt kopen. Om te verkopen klik je bovenin het venster op ‘Verkopen’, waarna je kunt aangeven hoeveel van jouw Bitcoin je wilt verkopen.

Het is mogelijk om een periodieke aankoop in te stellen waardoor je zonder er zelf wat voor te hoeven doen elke maand of elke week op dezelfde dag voor hetzelfde bedrag één of meerdere crypto’s te kopen. Voor meer informatie over periodiek kopen klik je hier.

BONUS: Crypto verdienen

Het is mogelijk om kleine hoeveelheden crypto verdienen op internet. Een makkelijk voorbeeld is door ‘Staking’ of ‘Lending’ te activeren op Bitvavo (via instellingen), waardoor je een dynamisch percentage aan rente betaald krijgt over de door jou bij Bitvavo gestalde cryptocurrencies. Let op, dit is niet voor elke muntsoort mogelijk.

Ook zijn er andere manieren om gratis crypto te verdienen door bijv. al jouw online aankopen via een Bitcoin-cashback-website te verrichten waardoor je 1% tot 25% van de aanschafwaarde terugkrijg in Bitcoin! Meer info over crypto verdienen vind je hier.