– Bitcoin kopen met iDEAL –

Verschillende marktplaatsen met verschillende tarieven & betaalmethode’s.

Nederlandstalige klantenservice’s

Er zijn gelukkig al langere tijd veel Nederlanders en Belgen actief in de cryptowereld, waardoor er een aantal Nederlandse exchange’s zijn ontstaan. LiteBit en Bitvavo hebben allebei een Nederlandstalige klantenservice. Dit is fijn voor de nieuwkomers omdat zij nog veel spanning en stress kunnen ervaren bij de eerste aankopen en transactie’s. Het enige wat je nodig hebt is een Nederlandse bankrekening.

Klant verificatie procedure’s

Eenmaal geregistreerd op een exchange is het proces omtrent het verhogen van je koop- en verkooplimieten één van de grootste ergernissen van beginnende cryptobeleggers. Dit proces heet KYC, wat staat voor ‘Know Your Customer’.

Vooral bij LiteBit verloopt dit ontzettend traag omdat je jezelf moet identificeren, een rekeningnummer moet verifiëren, en om het hoogste koop- en verkooplimiet te krijgen, zelfs verplicht bent bewijs van je woonadres aan te leveren. Hierdoor ben je dus een stukje privcay kwijt, maar kan een hacker moeilijker controle krijgen over jouw gelden.

Heb je geen zin om een week te wachten waardoor de bitcoinprijs misschien al totaal anders is? Kies dan voor Bitvavo, daar hoef je alleen je rekeningnummer te verifiëren om meteen tot een maximum van €5.000,- te kunnen kopen en verkopen.

Brave Browser

Bitcoin verkopen

Wanneer de koers zo is dat jij graag jouw inleg (deels) wilt uitbetalen, kun je dit gemakkelijk bij een exchange als Bitvavo of LiteBit doen. Wij hebben hier zelf als gebruikers ook goede ervaringen mee. Als je na het verkopen van jouw cryptovaluta ervoor kiest om jouw LiteBitcredit uit te betalen, heb je in het geval van LiteBit het geld binnen 2 werkdagen op je rekening staan.

Bitcoin bewaren

Bij het aanschaffen van Bitcoin wordt deze bij de exchanges als  Bitvavo en LiteBit automatisch voor jou bewaard in een wallet van de betreffende website. Dit heet een web wallet en is prima voor het bewaren van kleine hoeveelheden. Voor grotere bedragen is het belangrijk om jezelf goed te informeren over de verschillende wallet-mogelijkheden.

Bitcoin kopen met iDEAL

Op dit moment is het helaas nog lang niet overal mogelijk om met iDEAL te betalen, en moet je bij de meeste exchange’s een creditcard of paypal-account gebruiken. De makkelijkste manier om cryptovaluta te kopen is met iDEAL via LiteBit en Bitvavo. Van deze twee is Bitvavo vaak de goedkoopste.

Hulp nodig bij jouw eerste Bitcoin aankoop? Bekijk onze uitlegvideo!Overige betaalmethode’s

Naast iDEAL zijn er nog veel andere betaalmethodes. Denk bijvoorbeeld aan PayPal, handmatige overschrijvingen, SEPA afschrijvingen en creditcard betalingen.

Wij raden alle betaalmethodes af die niet direct verwerkt kunnen worden, omdat de cryptomarkten niet stil staan en je dus met een behoorlijke koerswijziging te maken kunt hebben in een kwestie van minuten. Mochten de iDEAL exchanges hierboven jou niet bevallen en/of wil je liever met PayPal of creditcard betalen, dan kun je op onderstaande exchange terecht. Deze exchange is tevens heel groot in de altcoin handel.Persoonlijke of online hulp nodig?

MIJN ACCOUNTVOORWAARDENSUPPORTDONEREN