– Bekende vormen van oplichting –

Pas op voordat je wordt getild!

Give aways

Met name op telegram, twitter en youtube kom je veel GIve away scams tegen. Dit zijn oplichtingspraktijken waarbij door criminelen aan potentiële slachtoffers gevraagd wordt om een klein bedrag in cryptovaluta over te maken naar een bepaalde wallet, met de belofte dat degene die het kleine bedrag stuurt daarna rijkelijk beloond wordt met een velen malen groter bedrag in dezelfde of een andere cryptovaluta.

Initial Coin Offerings

De mogelijkheden om mensen op te lichten zijn oneindig met cryptovaluta. Met een beetje kennis van zaken maak je binnen 15 minuten een ERC-20 token op de Ethereum blockchain. Je bepaalt zelf hoeveel je er van maakt en hoe duur ze zogenaamd per stuk zijn. Vervolgens maak je een website met allemaal mooie beloftes om de munt te promoten en uiteindelijk via een zogenaamde ICO te verkopen. Zoals je begrijpt is het dus goed oppassen wanneer je een altcoin tijdens of na een ICO koopt. Meer informatie over ICO’s vind je hier.

Te mooi om waar te zijn

Naast ICO’s zijn er ook veel piramidespellen, waarbij gigantische winsten worden gegarandeerd wanneer de investeerder bereid is een bedrag voor een bepaalde periode vast te zetten. Vaak zijn er mooie verhalen over hoe het betreffende platform zogenaamd de winsten verdiend voor haar investeerders, maar uiteindelijk komt het altijd neer op schaduw-organisatie’s die op een bepaald moment als een kaartenhuis in elkaar storten zodra teveel investeerders uitbetaald moeten worden.

Zo herken je crypto oplichtersPersoonlijke of online hulp nodig?

MIJN ACCOUNTVOORWAARDENSUPPORTDONEREN