Altcoins handelen

Ze zijn er in alle soorten en maten. Voor elk probleem een munt. Maar welke overleeft?

Wat zijn altcoin’s?

Altcoin is een benaming voor elke andere cryptovaluta dan Bitcoin. De term verwijst naar het idee dat alle cryptovaluta die na Bitcoin zijn uitgebracht “alternatieve munten” zijn. Zelfs beroemde munten zoals Ethereum zijn dus altcoin’s.

Het handelen in altcoin’s in een risicovol spel. Degene die echter de juiste munten weet te kiezen, en deze koopt voordat de markt hen “ontdekt”, kan bizar goed verdienen. Op deze pagina lichten we enkele voorbeelden van bekende altcoin’s toe.


Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Hoe koop je altcoin’s?

Op exchange’s zoals Bitvavo (iDEAL) en Binance (credit card) is het kopen van altcoin’s even makkelijk als het kopen van Bitcoin. Het grote nadeel van altcoin’s handelen is dat niet elke altcoin op elke exchange staat.

Klik op 1 van onderstaande logo’s om een account aan te maken en altcoin’s te kopen. Of bekijk onze uitlegvideo voor het kopen van altcoins met iDEAL.


Let op:
Bestudeer de handelsvolume’s en community van een altcoin voor je investeert. Als er geen handelsvolume en/of community is heeft de altcoin meestal een kleine overlevingskans.

Wat maakt een goede altcoin?

Op dit moment zijn alle cryptovaluta speculatieve financiële instrumenten. Het is dus absoluut niet zeker dat een altcoin het succes gaat behalen wat zij claimen in hun projectplan (white paper). Daarbij komt dat altcoin’s ontzettend gevoelig zijn voor wat er met de Bitcoin-koers gebeurt. Wanneer Bitcoin stijgt, stijgt de hele altcoinmarkt ook. Het is daarom zeer aan te raden om de verschillende altcoins op website’s als CoinMarketCap te bestuderen voordat je investeert. 

Exchange wallet’s

Omdat er voor lang niet alle altcoin’s gebruikersvriendelijke wallets bestaan die je zelf kunt beheren op een apparaat, is het soms handig om je munten in de Binance of Bitvavo wallet te stallen. Dit brengt echter wel het risico met zich mee dat je munten kunt verliezen bij een hack. Meer over wallet’s vind je hier.

HoneyMiner.com
Voorbeeld 1: Ethereum

Ethereum is al heel lang een top 3 cryptovaluta, en daarom met recht het eerste voorbeeld om te benoemen. Het is een decentraal platform dat net als Bitcoin gebruik maakt van zijn eigen blockchain.

Ondanks dat Ethereum en Bitcoin een groot aantal gelijkenissen vertonen, verschillen ze in fundamenteel opzicht enorm van elkaar. Waar Bitcoin een manier heeft gevonden om op een digitaal waarde over te kunnen dragen, rechtstreeks van persoon naar persoon, gooit Ethereum het over een andere boeg. Het Ethereum netwerk is bedoeld als ruggengraat van een nieuw soort internet. Het zal de basislaag moeten vormen waar decentralized applications (Dapps) en smart contracts op gelanceerd kunnen worden.Voorbeeld 2: Bitcoin Cash

Bitcoin Cash was de eerste, en destijds zeer controversiële, afsplitsing van Bitcoin. Het doel van Bitcoin Cash is sneller zijn dan Bitcoin door grotere blocks te gebruiken. Sommige mensen geloven er heilig is, maar de meeste investeerders lopen er met een boog omheen.

Wat vooral erg dubieus is aan deze munt, is dat ze op hun website bitcoin.com net doen alsof Bitcoin Cash de originele Bitcoin is. Dit is vooral voor nieuwe crypto-investeerders erg misleidend. Ondanks dat de Bitcoin Cash community de ‘ticker’ (afkorting) van Bitcoin wou afpakken, hebben ze uiteindelijk een eigen ticker gekregen BCH.Persoonlijke of online hulp nodig?

MIJN ACCOUNTVOORWAARDENSUPPORTDONEREN

© Crypto-College.nl

Ontvang $ 5,- gratis cryptocurrencySurf tot 3x sneller & bescherm jouw online privacy!

Ontvang $ 5,- BAT per apparaat door over te stappen op de veiligste & snelste browser: Brave.

Beschikbaar voor Android, iOS, MacOS, Windows & Linux.

Meer informatie