Automatisch crypto handelen

Automated Market Making.


Wat zijn tradebots en AMM-Pools?

Er zijn in grote lijnen twee manieren om geautomatiseerd te handelen in cryptocurrency, namelijk: met gebruik van een tradebot of een AMM-Pool. Een tradebot is software waarmee je met specifieke instellingen een script voor je laat handelen. De term AMM-Pool staat voor ‘Automated Market Making-Pool’ wat neerkomt op een smartcontract dat voor iedereen op dezelfde manier geautomatiseerd handelt en de winst deelt op basis van hoeveel je hebt ingelegd in de pool.

Op deze pagina gaan we dieper in op de werking van een AMM-pools & leggen we uit hoe je er gratis gebruik van kan maken. Voor het gebruik van een tradebots kun je op meerdere platformen terecht, waarvan helaas de grootste (Binance) recent is verboden in Nederland. Voor meer informatie over het gebruik van een tradebot klik je hier.

Hoe werkt een AMM-pool?

Geautomatiseerde marktmakers oftewel Automated Market Makers (AMM) stimuleren gebruikers om liquiditeitsverschaffers te worden in ruil voor een deel van de transactiekosten en gratis tokens.

Een AMM is het onderliggende protocol dat alle gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX’s) aandrijft. DEX’s helpen gebruikers cryptocurrencies uit te wisselen door gebruikers rechtstreeks met elkaar te verbinden, zonder tussenpersoon. Simpel gezegd zijn geautomatiseerde marktmakers autonome handelsmechanismen die de noodzaak van gecentraliseerde uitwisselingen en aanverwante marktmakingstechnieken elimineren.

In onderstaande handleiding wordt uitgelegd hoe jij als gebruiker deel kunt nemen aan geautomatiseerde handel via Loopring.

STAPPENPLAN
t.b.v. Loopring AMM-pool

Disclaimer:
Het onderstaande stappenplan betreft een instructie voor het deelnemen aan de AMM-pools van Loopring.io. De mate van winstgevendheid wordt bepaald door de hoeveelheid volatiliteit op de markten die verbonden zijn aan de AMM-pools die jij gebruikt. Wanneer er geen marktbewegingen zijn vindt er ook geen handel plaats. Zodra er handel is word je daar als AMM-pool deelnemer automatisch in betrokken en zal de winst direct evenredig onder alle deelnemers verdeeld worden. Gebruik alleen AMM-pools waar munten in zitten waarin je het vertrouwen hebt dat deze op het lange termijn een stijgende koers zullen doormaken. Dit is belangrijk omdat de winst van AMM-pools wordt uitgekeerd in de muntsoorten die je erin stopt.

Installeer een ethereum wallet:
1. Download en installeer de Metamask browser extensie via https://metamask.io/download/

Activeer een Loopring account met jouw metamask
2.
Registreer via onze gratis affiliatie-link en ontvang na registratie een extra beloning op jouw Loopring-account. Geen behoefte aan extra beloning? Ga dan naar https://loopring.io/ en klik op ‘Loopring PRO’.
3. Klik op de volgende pagina boven in op ‘Connect Wallet’ en kies voor Metamask. Metamask zal opening in een los venster met de vraag of je wilt verbinden met de website, bevestig deze gratis onderteken-transactie.
4. De ‘Connect Wallet’-knop is verdwenen en de ‘Activate L2’-knop is in beeld verschenen, klik erop om vervolgens via Metamask in een los venster te zien wat het kost om het account te activeren. Zorg ervoor dat je genoeg Ethereum in je Metamask-wallet hebt om de transactie goed te keuren. Het kopen van Ethereum kan het gemakkelijkste via Bitvavo met iDEAL. Het activeren van jouw L2 account kan tot 30 min duren.

Ethereum en/of andere munten inleggen via Metamask
5. Zodra jouw Loopring L2 account is geactiveerd kun je via ‘Assets’ in de bovenste balk naar het gedeelte van Loopring waar je jouw munten en investeringen kunt zien. Daar zie je nu nog dat je geen munten/investeringen hebt op Loopring’s L2 netwerk. Om munten in te leggen zul je deze eerst naar je Metamask ontvangstadres moeten sturen. Zodra het is aangekomen in Metamask kun je op de Asset-pagina bovenin beeld op ‘Receive’ klikken, daarna klies je voor ‘From my L1 account’. Het systeem laat je vervolgens zien welke munten je in je Metamask-wallet hebt en geeft de mogelijkheid deze om te zetten naar Loopring’s L2 netwerk.

Let op: Wanneer je bijv. wilt deelnemen aan de LINK/ETH pool heb je daar zowel Ethereum als Link voor nodig in jouw Loopring L2 account. Je kunt ervoor kiezen om bij het inleggen van munten maar één soort munt te sturen, in dat geval moet je dus na het omzetten van de munten van L1 naar L2 nog wel zorgen dat je een deel omzet naar de munten die je wilt gebruiken voor de AMM pool. Dat kan via de Trade-functionaliteiten van Loopring. Mocht je die moeite willen besparen dan zul je dus voor elke AMM-pool waar je aan wilt deelnemen twee muntsoorten moeten sturen.

Deelnemen aan AMM-pool
6. Ga bovenin beeld naar ‘Earn’ en klik daarna op ‘AMM-Pool’. De APR %’s zijn een berekening van een jaarrendement op basis van de vorige dag. Dit kan dus erg misleidend zijn omdat het soms extreem rustig en soms extreem volatiel is in de meeste crypto-markten. Het is daarom belangrijker om te zoeken naar AMM-pools waarbij je twee munten beschikbaar kunt stellen welke je sowieso goed vindt dan dat je gaat voor de AMM-pools met het hoogste APR-percentage. Wij hebben daarom gekozen voor LRC/ETH, LINK/ETH, WBTC/ETH en UNI/ETH.
7. Zodra je hebt besloten welke pools je gaat gebruiken klik je rechts naast de pool op ‘Subscribe’. Vervolgens kun je in een nieuw venster aangeven hoeveel je wilt inleggen, hierbij zorgt het systeem er zelf voor dat jouw inleg in balans is. Klik op ‘Add Liquidity’ om jouw deelname te bevestigen.