Wat is Tezos (XTZ) ?

Een directe concurrent van Ethereum.

Wat is het doel van Tezos?

Tezos (XTZ) is een multifunctioneel platform dat gedecentraliseerde applicaties (DApps) en slimme contracten ondersteunt. Het werd ontwikkeld door Arthur Breitman, met steun van zijn vrouw Kathleen Breitman, en lanceerde in 2017 een eerste muntenaanbieding (ICO) waarmee $ 232 miljoen US dollar werd opgehaald. Een jaar na de ICO lanceerde Tezos in juli 2018 het bèta-netwerk.

Het Tezos-platform heeft tot doel een zelfcorrigerend protocol en on-chain governance te combineren om netwerkaanpassingen te beheren, en ondersteunt ‘Turing complete smart contracten’ (een bepaalde programmeer techniek). Hierdoor probeert het een gebruiksvriendelijker, snellere en veiligere variant van Ethereum te zijn.

Tezos wordt ook ondersteund door de Tezos Foundation, een in Zwitserland gevestigde entiteit die het Tezos-protocol promoot door middel van subsidies en andere kapitaalvezels.

Verdien Tezos door te ‘staken’

In plaats van miners maakt Tezos gebruik van zogenaamde “bakkers” (ook bekend als delegates) om nieuwe blocken van de blockchain te controleren. Zo wordt de veiligheid gegarandeerd, waarvoor de “bakkers” beloningen in de vorm van Tezos-tokens ontvangen. Oneerlijke bakkers verliezen hun XTZ-aanbetalingen, wat een stimulans is om eerlijk te blijven in het Tezos-ecosysteem. Voor meer informatie over ‘staken’ ga je naar deze pagina.

Tezos explainer video


tezos
tezos

Tezos (XTZ)

Price
$ 0.957313
[mashshare][widget id=”related-posts-by-taxonomy-2″]