Hardware wallets

Een hardware wallet is de veiligste wallet die je kunt hebben. MAAR, bewaar nooit te veel cryptocurrency in je huis om te voorkomen dat je een mogelijk doelwit wordt voor criminelen!

Wat is een hardware wallet?

De aller veiligste manier om zelf jouw cryptovaluta te bewaren is met een hardware wallet. Dit type wallet is zoals de naam al doet vermoeden een fysieke wallet, op een soort USB-stick. Na het instellen van de hardware wallet kun je er cryptomunten op bewaren welke je alleen weer er af kunt halen als je zowel de USB-stick als de wachtwoorden hebt die zijn aangemaakt bij het instellen.

Wanneer je de hardware wallet kwijtraakt moet je een nieuwe kopen, en kun je met de ‘recovery phrase’ de nieuwe wallet gebruiken om alsnog toegang te krijgen tot jouw gelden.

Wat zijn de voordelen van een hardware wallet?

Het grootste van dit type wallet is vooral de veiligheid doordat je alleen bij de cryptovaluta kunt als je zowel de hardware wallet als jouw persoonlijke wachtwoorden hebt. Bij verlies kun je met een nieuwe hardware wallet jouw toegang herstellen met een lange ‘recovery phrase’. Hierdoor is het niet mogelijk voor onbekenden om jouw cryptovaluta te stelen zolang jij de recovery phrase en de hardware wallet niet deelt met anderen. Ook kun je op de hardware wallet verschillende app’s installeren. Voor elke type cryptovaluta een andere app, wat binnen de hardware wallet fungeert als een sub-portemonnee voor die specifieke munt.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet kopen

Waar koop je een hardware wallet?

Er zijn meerdere aanbieders van hardware wallets, waaronder ook partijen die de wallets doorverkopen voor fabrikanten. Het is het beste om hardware wallets zonder gebruik van een tussenpartij zoals een doorverkoper aan te schaffen, zodat je voorkomt dat er geknoeid kan worden jouw wallet. Koop daarom rechtstreeks bij Ledger.

Wat zijn de nadelen van een hardware wallet?

Door de hoge mate van veiligheid die deze wallet biedt zijn er beperkingen in het gebruikersgemak. Waar je bijvoorbeeld met je webwallet van een exchange altijd en overal kunt inloggen via een internetbrowser, kun je met de hardware wallet enkel en alleen munten versturen als je de USB-stick bij je hebt. Een kleine prijs om te betalen voor veel gemoedsrust.

Hoe werkt een hardware wallet?

Bij het ontvangen van een nieuwe hardware wallet krijg je informatie over hoe je de wallet controleert op echtheid, hoe je de wallet beveiligt, hoe je de wallet verbind met jouw pc en hoe je er cryptovaluta op kunt zetten doormiddel van app’s. Dit proces spreekt voor zich en er is een goede klantenservice voor iedereen die de eerste keer toch niet helemaal eruit komt. Wil je toch alvast even kijken wat het inhoudt, check dan onderstaande video.