– Crypto Mining –

Elektronisch munten delven.


Wat is crypto-mining?

Crypto-mining is de benaming voor het beheren van computer’s die actief deelnemen aan een blockchainnetwerk via het “Proof of Work” protocol (PoW). Dit betekent dat de computer’s voortdurend met z’n allen in één wereldwijd netwerk proberen een rekensom op te lossen, en zodoende het hele netwerk te beveiligen door de inhoud van elke wallet door te sturen en aan elkaar te bevestigen.

Door deze techniek is het onmogelijk om één Bitcoin dubbel uit te geven, wat ten tijde van zijn creatie een revolutionaire technologie-verbetering was. Het minen van cryptovaluta is daardoor het belangrijkste kernproces van een munt.

Elke computer raadt zo snel als hij kan zoveel mogelijk keren naar de oplossing van een ingewikkeld wiskundig probleem. De computer die het goed heeft, of beter gezegd de poule van computer’s die het juiste antwoord raadt wordt beloond met de zogenaamde ‘block reward’. Deze beloning bestaat uit cryptovaluta van de betreffende blockchain.

Verschillende manieren om te minen:

Er zijn 3 manieren om cryptovaluta te minen, namelijk:

Hardware Mining
Specifiek voor mining bestemde computers.

Software Mining
Programma’s waarmee je kunt minen op “huis, tuin en keuken computer’s”.

Cloud Mining
Een betaalde service via een derde partij waardoor jij zelf geen apparatuur hoeft te bezitten.Wat zijn miningpools?

Omdat het minen van de bekende cryptovaluta inmiddels zo moeilijk/langzaam gaat, kun je dit niet meer zonder miningpool. Dit geldt voor alle manieren van minen. Dus of je nou zelf met hardware meedoet, of gebruik maakt van software- of cloud mining, je maakt altijd gebruik van een miningpool.

Een miningpool is niets meer dan een hele grote groep mining-computers die samenwerken om zo snel mogelijk de oplossing voor het wiskundige probleem te vinden. De verdiende block reward’s worden vervolgens op basis van onderlinge prestatie’s binnen de miningpool verdeeld. De kracht van elke miningpool wordt uitgedrukt in Hashrate. Voor meer informatie over miningpool’s, en welke de hoogste hashrate heeft klik hier.

Brave Browser

Hoe bereken je de “profitability”?

Om te bepalen of het wel winstgevend is om te minen met een bepaalt apparaat kun je hiervoor een berekening maken met zogenaamde ‘Profitability Calculators”. Deze tool’s laten aan de hand van jouw specificatie’s, stroomverbruik én stroomkosten per Wat zien of en hoeveel winst je per dag maakt.

Wil je een berekening maken voor een Bitcoin-miner? Ga dan naar deze website.
Wil je een berekening maken voor een Ethereum-miner? Ga dan naar deze website.

Hoe werkt Hardware Mining?

Om de grootste opbrengsten te genereren met minen heb je speciale apparatuur nodig. Bij online minershop’s zoals Mineshop.eu kun je vanaf ongeveer € 150,- zo’n mining-computer kopen. Het apparaat is specifiek gemaakt voor het minen van een bepaalde cryptovaluta, met uitzondering van een aantal modellen die wel verschillende munten effectief kunnen minen. Het installeren lijkt moeilijker dan het is. Tegenwoordig komt de miner eigenlijk kant en klaar bij je binnen, en hoef je maar een paar simpele stappen te doorlopen om je eigen wallet te koppelen en te beginnen met het delven.

Let bij het aanschaffen van een miner goed hoeveel stroom het apparaat neemt, en hoeveel cryptovaluta je ermee verdiend. Je wilt er niet naar een jaar achter komen dat je beter gewoon cryptovaluta had kunnen kopen met het geld wat je aan stroom kwijt bent.

Avatar

Hoe werkt Software Mining?

Wanneer je geen geld of zin hebt om een speciale mining-computer te kopen/beheren, kun je met de normale computer’s die je toch al hebt gebruik maken van software mining.

De software zorgt ervoor dat je als beginner gemakkelijk kunt starten met minen, en kan zo ingesteld worden dat het programma alleen gaat minen wanneer jij de GPU en/of CPU capaciteit van de computer niet gebruikt. Hierdoor verdien je dus minder dan een speciale hardware-miner, maar benut je wel de middelen die je al hebt om stukje bij beetje wat cryptovaluta te verdienen. Zet daarom niet speciaal voor deze software een computer aan, maar zet het op alle apparaten die je toch al aan hebt staan voor iets anders.

Wil jij het ook proberen? Kijk dan eens bij HoneyMiner. Bij gebruik van onze link krijg je direct 1000 satoshi (Bitcoin micro-centen) cadeau. Na het invullen van je e-mailadres start de download van de software. Je bent binnen 3 minuten klaar om te starten met minen!

HoneyMiner.com

Wat is Cloud Mining?

Iedereen die niet in de mogelijkheid is om mining apparatuur te kopen en te stallen kan deze op afstand huren met zogenaamde Cloud Mining contracten. Zo hoef je zelf niets in te stellen of te onderhouden, maar zit je wel aan een contract vast met onderhoudskosten die soms hoger zijn dan de opbrengsten.

Een nadeel is daarnaast dat er veel oplichtingen zijn geweest binnen de cloud mining branche, dus je moet erg voorzichtig zijn welke partij je kiest. Op Genesis-Mining.com kun je gebruik maken van een Nederlandstalige cloud mining service. Wanneer je onze actiecode GYfJVy gebruikt krijg je korting bij elke besteding die je doet op het platform. Naast Genesis is er een populaire variant uit Rusland genaamd CloudyMining.com waar je naast Engels helaas geen Nederlandstalige informatievoorziening hebt.

Let op: net als wanner je zelf minet met eigen hardware kun je ook met cloud mining verlies maken als de “profitability” van een blockchain daalt doordat bijvoorbeeld de moeilijkheidsgraad of de algemene hashrate is gestegen. Sluit daarom alleen contracten af als je zeker weet wat je doet.

Nederlandstalige Cloud Mining service!Persoonlijke of online hulp nodig?

MIJN ACCOUNTVOORWAARDENSUPPORTDONEREN