– Decentraal lenen –

Hoe kun jij zelf leningen of zelfs hypotheken verstrekken?

Waarom decentrale leningen?

Om te begrijpen waarom gedecentraliseerde leningen de volgende logische stap zijn in de ontwikkeling van financiële oplossingen voor de blockchain, moeten we begrijpen wat ons huidige uitleensysteem niet bereikt.

Conventionele kredietverlening is gecentraliseerd en beperkt tot de locaties waar banken en financiële instellingen opereren. Er is geen wereldwijd systeem dat mensen directe toegang geeft tot een wereldwijde kredietmarkt. Conventionele kredietverlening is van instelling tot persoon, van instelling tot instelling of van mens tot mens, maar wordt gecontroleerd en gereguleerd door een tussenpersoon.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

De mogelijkheid om volledig gedecentraliseerde leningen op de blockchain te verstrekken geeft de macht aan de mensen, moedigt concurrentie aan, ontmoedigt monopolistische macht en biedt toegang tot een wereldwijde kredietmarkt. Iedereen heeft het vermogen om deel te nemen, onafhankelijk van zijn/haar locatie, omstandigheden, mening, uiterlijk, etc. Iemand uit Canada heeft de mogelijkheid om onmiddellijk van iemand uit China te lenen of juist aan hem/haar lenen. Daarom wordt het uitlenen niet langer beperkt door lokale markten.

Wil je niet uitlenen maar juist zélf lenen?

Wanneer je zelf een lening nodig hebt heet dat niet decentralized lending maar borrowing. Je kunt die doen door het lending voorstel van een andere gebruiker aan te nemen, of door een kredietlening af te sluiten bij speciale decentrale kredietplatformen, beter bekend als issuance platformen. Meer over decentraal krediet lees je hier.

Op welke platformen kun je leningen verstrekken?

Er zijn meerdere decentrale platformen waarop je leningen kunt verstrekken aan andere gebruikers. Zelf gebruiken wij alleen het leen-systeem van BitShares omdat we hier de beste ervaringen mee hebben, maar je kunt ook een kijkje nemen bij ETHlend.io.

Hulp nodig bij het verstrekken van je eerste lening?

Wij hebben een Online Lespakket over Decentralized Lending, waarmee we je helpen met het verstrekken van je eerste lening via het BitShares eco-systeem. In het lespakket leer je stap voor stap wat decentraal lenen is, en hoe jij zelf leningen aan anderen kunt verstrekken. Dit lespakket maakt onderdeel uit van het PREMIUM lidmaatschap.Persoonlijke of online hulp nodig?

MIJN ACCOUNTVOORWAARDENSUPPORTDONEREN