Decentralized Exchange’s

De enige echt vrije markt.

Wat is een DEX?

De afkorting DEX staat voor Decentralized Exchange (vertaald: decentrale beurs), met andere woorden een decentraal georganiseerde handelsplaats. Eigenlijk is het de enige manier om 100% vrij crypto te verhandelen, doordat er bij een DEX geen bedrijf of overheid invloed heeft op jouw vermogen en of handelsactie’s.


Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Bestaande DEX’s

Er zijn een aantal DEX’s die al een tijdje draaien, en daardoor naam hebben opgebouwd. Denk bijvoorbeeld aan BitShares, WAVES, 0x, IDEX, EtherDelta, Binance DEX & eFIN DEX. Zelf zijn we ontzettend fan van BitShares doordat deze naast een DEX talloze andere mogelijkheden biedt.

Wat zijn de verschillen met een normale exchange?

Een DEX is behoorlijk anders dan een gecentraliseerde exchange (CEX), oftewel een normaal bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de klantverificatieprocessen, die bestaan bij DEX’s niet. Bij CEX’s kan je account bevroren worden , bij een DEX niet. Omdat het geen bedrijf is, heeft een DEX geen marketingafdeling, wat dus geen geld kost, maar daardoor ook minder nieuwe bezoekers oplevert. Ook kun je doordat er geen klantenservice is je wachtwoorden niet laten resetten. Dit laatste is vooral voor nieuwe gebruiker’s een nadeel. Transactiekosten zijn op DEX’s meestal echter vele malen lager.

BitShares DEX

Zelf zijn wij grote fans van het BitShares ecosysteem, waaraan ook een DEX is verbonden. Registreer in het venster hieronder of ga naar BitShares.org. Voor meer informatie over het BitShares eco-systeem en hoe je er gebruik van kunt maken kijk je bij onze Online Lespakketten. De eerste les is gratis!

Probeer het gratis lespakket over BitShares!



MIJN ACCOUNTVOORWAARDENSUPPORTDONEREN

© Crypto-College.nl

Ontvang $ 5,- gratis cryptocurrencySurf tot 3x sneller & bescherm jouw online privacy!

Ontvang $ 5,- BAT per apparaat door over te stappen op de veiligste & snelste browser: Brave.

Beschikbaar voor Android, iOS, MacOS, Windows & Linux.

Meer informatie